Каліфорнія збирається перейти на 100% відновлювану енергію до 2045 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнія збирається перейти на 100% відновлювану енергію до 2045

Енергетика
315
Каліфорнія стала на один крок ближче до майбутнього, спрямованого на скорочення забруднення і викидів вуглекислого газу, одночасно збільшуючи робочі місця в галузі відновлюваних джерел енергії, повідомляє Forbes.
Амбітний план, запропонований президентом Тимчасової палати каліфорнійського Сенату Кевіном де Леоном, обмежить споживання вуглеводнів в Каліфорнії і поставить на меті поступове збільшення споживання відновлюваної енергії в найближчі десятиліття. Він поставив перед собою мету забезпечити виробництво 50% відновлюваної енергії до 2030 року та 100% до 2045 року.
ВВП Каліфорнії становить $2,6 трлн, що є найбільшим показником серед всіх штатів США, це 14% від ВВП країни. Перехід економіки штату до 100% відновлюваних джерел енергії є складним завданням і, зрозуміло, сильно вдарить по бюджету. Є і ще один штат, що розглядає законопроект щодо переходу на 100% використання відновлюваної енергії до 2050 року — Массачусетс.
Цікаво, що все це відбувається в той час, коли президент Трамп оголосив про вихід США з Паризької угоди. Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун має намір показати світові, що президент не може вказувати, яким має бути енергетичне майбутнє Каліфорнії.
Однак слід враховувати й те, що шлях переходу до відновлюваних джерел енергії буде дуже непростим. Каліфорнія на даний момент є третім за величиною нафтовидобувним штатом США після Техасу і Північної Дакоти. І тому, коли припиниться видобуток нафти до 2045 року, сам штат і країна позбудуться величезних грошей, а це неодмінно спричинить серйозне зростання цін на нафту.
Більш того, нафтогазова промисловість забезпечує близько півмільйона робочих місць в Каліфорнії, і багато хто втратить роботу, якщо штат перейде на 100% відновлювану енергію. Також Каліфорнія отримує дохід за всю видобуту в штаті нафту, близько $21 млрд на рік. Ці цифри, звичайно, не враховують позитивного впливу зростаючого сектора відновлюваної енергетики та робочих місць, ВВП та податкових надходжень, які він буде створювати. Проте під час таких кардинальних змін в енергетичній системі великого штату варто бути готовими до проміжного періоду з негативними економічними наслідками.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас