Кістіон повідомив, скільки заощадив спецрежим в енергетиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кістіон повідомив, скільки заощадив спецрежим в енергетиці

Енергетика
292
Завдяки тимчасовим надзвичайним заходм в енергетиці з 17 лютого по 17 липня 2017 року зекономлено близько 2,7 млн тонн вугілля марки «А», – повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
За його словами, цього вдалося досягти, збільшивши навантаження на гідроенергетику, атомні станції і ТЕС, що працюють на газовій групі вугілля.
«На сьогоднішній день запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ становлять 2 млн 344 тис. тонн, в тому числі газової групи – 1 млн 477 тис. тонн, антрацитовой групи – 867 тис. тонн. Підготовка до зими йде за планом. Вугілля накопичено достатньо, тому потреби в продовженні надзвичайних заходів в енергетиці поки немає», – цитує Кістіона його прес-служба за підсумками наради щодо врегулювання проблемних питань в єдиній енергетичній системі України.
Віце-прем’єр пояснив, що скорочення запасів вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ в липні є прогнозованим, оскільки протягом двох місяців літа – в липні і серпні – відбувається плановий ремонт максимальної кількості блоків атомних станцій з метою їх належної підготовки до роботи в зимовий період, коли навантаження на енергосистему є найбільшим. Водночас вугілля марки «А» продовжує накопичуватися.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас