Найбагатші люди світу інвестують в бургери зі штучного м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші люди світу інвестують в бургери зі штучного м'яса

Світ
1174
Стартап Impossible Foods, виробник штучного м’яса для бургерів, зміцнив свої позиції, отримавши свіже вливання коштів від найбагатших людей планети — $75 млн від Білла Гейтса і Чі Кашина, а також кількох інвестиційних фондів.
У конкуренції з іншим виробником синтетичного м’яса, Beyond Meat, каліфорнійський стартап прагне перетворити споживання високоякісного м’яса рослинного походження на мейнстрім. Компанії пропонують не вегетаріанські бургери — вони отримали сотні мільйонів доларів на розробку продукту, який за виглядом, смаком і кулінарним якостям походить на яловичий фарш.
В морозильнику супермаркетів такий товар не знайти. Beyond Meat (в яку Гейтс також інвестував) продає своє м’ясо поряд зі справжнім у м’ясному відділі, а спробувати бургери Impossible Foods (з соєвого леггемоглобіну) можна тільки у найкращих ресторанах.
На цьому тижні Beyond Meat втричі збільшила свою потенційну клієнтську базу, додавши до списку розповсюджувачів Kroger, найбільшу мережу продуктових магазинів в США. До цього компанія підписала угоди з Whole Foods та Safeway.
У березні Impossible Foods — яка отримала з моменту заснування в 2011 році $250 млн, повідомила, що завершила будівництво фабрики в Окланді, Каліфорнія, на якій зможе виробляти 454 тисячі кілограмів штучного м’яса на місяць.
Ринкові дослідження говорять, що незважаючи на те, що найбільші любителі бургерів і стейків не відмовляться від натуральної яловичини, вони не проти спробувати продукт штучного походження, якщо той за смаком не поступається справжньому. Іншими словами, у нових харчових компаній є шанс забрати частку ринку у м’ясної промисловості, і вони збираються ним скористатися, пише Quartz.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас