НБУ має намір збільшити граничний обсяг купівлі банками інвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір збільшити граничний обсяг купівлі банками інвалюти

Казна та Політика
330
Національний банк має намір збільшити граничний обсяг купівлі банками валюти з 0,5% до 1% від регулятивного капіталу протягом дня.
Про це в ході прес-конференції повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.
“Ми маємо намір найближчим часом розширити можливість банків для проведення операцій з власною валютою на міжбанківському ринку. Для цього ми плануємо підвищити розмір дозволеного сальдо купівлі-продажу банками інвалют протягом робочого дня з 0,5% до 1% від розміру регулятивного капіталу”, – сказав він.
За словами Сологуба, це дасть банкам більш широкі можливості з управління своєю валютною ліквідністю і дозволить НБУ зменшити присутність на валютному ринку.
Це, за словами представника НБУ, не матиме негативного впливу на валютний ринок країни.

Довідка Фінансів.юа:

  • В липні Національний банк спростив умови купівлі інвалюти для низки операцій.
  • Національний банк спростив умови і порядок купівлі та перерахування іноземної валюти для низки операцій, а саме спрощений порядок купівлі та перерахування іноземної валюти за операціями іноземних інвесторів з ОВДП.
  • Також спрощено умови для випадків, коли розрахунки за здійснення іноземної інвестиції та подальшого її повернення проводяться через один банк, клієнту дозволено подавати спрощений пакет документів, які є підставою для проведення цих операцій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас