Новим реформаторам обіцяють зарплату від 2 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новим реформаторам обіцяють зарплату від 2 тис. доларів

Казна та Політика
4646
Заробітна плата 1 тис. нових реформаторів у міністерствах, яких планується залучити на державну службу, становитиме від 50 тис. грн, повідомив глава Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко.
“Прийнято принципове рішення: враховуючи відповідальність, особливі очікування від цих осіб, має бути створена відповідна мотивація і зарплата має бути конкурентною на ринку. Розрахунки, які у нас є спільно з Міністерством фінансів, я скажу, – середні, оскільки залежить від стажу і деяких інших моментів. Але в цілому ми можемо говорити, що керівник директорату матиме заробітну плату в межах 70 тис. грн, керівник експертної групи в директораті – трохи більше 60 тис., державний експерт, який працює в директораті, – в межах 50 тис. грн”, – сказав Ващенко.
При цьому він зазначив, що заробітні плати повинні збільшуватися у всіх держслужбовців.
За словами заступника державного секретаря Кабінету міністрів України Тетяни Ковтун, 16 серпня уряд має намір прийняти необхідні нормативно-правові акти для запуску відбору на вказані посади. У той же день буде запущений онлайн-портал з інформацією про відповідні вакансії.
Початок відбору почнеться з 1 вересня. Перші фахівці з реформ можуть бути призначені 1 листопада.
При цьому Ковтун зазначила, що відбір буде проходити за підтримки Європейського Союзу за допомогою найнятої ним рекрутингової компанії.
Керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні Беренд де Грот, в свою чергу, додав, що в цілому на реалізацію реформи держслужби в Україні ЄС має намір виділити EUR100 млн, частина з яких вже надійшла.
Як повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, відібрані на конкурсі фахівці працюватимуть в нових структурних підрозділах міністерств – в Генеральному директораті, які будуть відповідати за реформування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас