Аукціони з продажу деревини переводять в електронний формат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціони з продажу деревини переводять в електронний формат

Аграрний ринок
309
Проведення аукціонів із продажу деревини переводиться в електронний формат, – повідомив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, передає прес-служба відомства.
За його словами, на сьогодні залишається відкритим питання про введення електронних торгів у деяких західних областях України, проте воно в стадії вирішення.
«Можна по-різному ставитися до електронних торгів з продажу деревини. Існують як позитивні, так і негативні відгуки. Однак, ми повинні рухатися в напрямку розвитку та осучаснення процесу продажу деревини на аукціонах. Електронний формат робить цей процес прозорим, відкритим, зменшує різного виду корупційні ризики і можливі домовленості», – підкреслив чиновник на нараді за підсумками роботи лісової галузі в I півріччі 2017 р., яка відбулася в ДП «Сарненський лісгосп» (Рівненська область).
У відомстві зазначають, що з метою забезпечення виробничих потреб деревообробної галузі держави в деревній сировині аукціони з продажу необробленої деревини заготівлі в IV кварталі 2017 р. відбудуться в електронному форматі. Листом Держлісагентства в обласні управління лісового та мисливського господарства доведено відповідний графік.
Також доручено забезпечити своєчасне формування лотів, подачу оголошень про час і місце проведення аукціонів і реалізацію інших підготовчих завдань.

Довідка Фінансів.юа:

  • ЄС заявив про готовність надати Україні другий транш макроекономічної допомоги на суму 600 млн євро із загального пакету в 1,8 млрд євро в разі скасування заборони на експорт лісу-кругляку, яку було введено в 2015 році терміном на 10 років.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас