Росія пустила газ в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія пустила газ в обхід України

Енергетика
2890
Російський монополіст Газпром збільшив транзит газу через трубопровід OPAL, який приймає на території Німеччини газ із Північного потоку.
Так, 2 серпня, після піврічної заборони Газпром знову отримав доступ до 40% потужностей газопроводу. В результаті його завантаження зросло більш ніж на чверть – з 56 млн до 71,5 млн куб. м на добу.
Це випливає з даних компанії-оператора OPAL Gastransport.
При цьому наголошується, що знизилася заявка на транзит російського газу через Україну в Словаччину.
Розблоковані потужності Газпром купує на щоденних аукціонах. За підсумками відновлення торгів в перший же день нові потужності були використані на 44,3%, свідчать дані OPAL Gastransport. 1 серпня середнє завантаження трубопроводу було 2,337 млн куб. м на годину. Разом з початком нової газової доби (6 година ранку); 2 серпня вона зросла до 2,976 млн куб. м на годину і залишалася такою протягом усього дня.
Таким чином, в добовому вираженні завдяки викупленим на аукціоні потужностям транзит газу через OPAL повинен збільшитися на 15,3 млн куб. м. Якщо потужності будуть викуплені повністю, додатково через газопровід можна прокачати 33,3 млн куб. м на добу, або трохи більше 12 млрд куб. м на рік.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас