"Північний потік 2" не спрямований на припинення транзиту газу через Україну - МЗС РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Північний потік 2" не спрямований на припинення транзиту газу через Україну - МЗС РФ

Енергетика
882
Будівництво газопроводу “Північний потік 2” не передбачає припинення транзиту російського газу через Україну, але його збереження можливе лише за конкурентоспроможних тарифів і скасування Києвом позовів щодо “Газпрому”.
“Що стосується України, то концепція будівництва “Північного потоку 2” не передбачає припинення транзиту російського газу по діючих газопроводах”, – заявила заступник директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Анастасія Федорова. Її відповідь на питання ЗМІ опубліковано в середу.
“Збереження транзиту газу через Україну було б можливим тільки в разі надання Києвом конкурентоспроможних тарифів на транзит і нівелювання відомих транзитних ризиків, включаючи зняття всіх претензій і скасування абсурдних позовів щодо “Газпрому”, – підкреслила вона.
Неприйняття в США “Північного потоку 2” пов’язане з боротьбою за європейський газовий ринок, противники проекту переслідують власні цілі або намагаються нашкодити Росії, вважають в МЗС РФ.
“В умовах, коли їх (американців – ред.) скраплений природний газ (СПГ) сильно програє в ціні російському трубопровідному газу, вони вирішили вдатися до неекономічних методів боротьби за європейський газовий ринок. Це і стало головною причиною такого запеклого несприйняття “Північного потоку 2” американським Конгресом і американським газовим лобі”, – йдеться у відповіді заступника директора департаменту інформації і друку МЗС Росії.

Довідка Фінансів.юа:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна здатність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас