Нова технологія дозволяє багаторазово друкувати і стирати зображення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія дозволяє багаторазово друкувати і стирати зображення

Технології&Авто
603
Дослідники розробили спеціальне покриття для паперу, яке дозволяє друкувати на ньому кольорове зображення, а потім стирати його і друкувати знову, пише Science Daily.
Для цієї технології були використані так звані структурні фарби, які мають інші властивості, ніж фарби, що використовуються для звичайного друку. Стандартні барвники поглинають всі кольори спектру, за винятком кольору, видимого оку, наприклад, червоного або синього, і кольори поступово бліднуть. Структурні фарби відображають деякі кольори під певними кутами. Вони виготовлені з полімерів, що називаються блок-співполімерами.
Співполімери – м’які матеріали, які розтягуються і можуть деформуватися. Вони змінюють свою форму і розмір, що впливає на колір, який вони відображають. Дослідники виявили, що вони можуть використовувати безбарвне чорнило на водній основі з персульфату амонію для контролю за з’єднанням співполімерів. Це впливає на їх товщину і, отже, на відображення кольору.
Використовуючи різну кількість співполімерів, етанолу і персульфату амонію вчені змогли контролювати проявлення зображення і його кольору на папері. Крім того, виявилося, що застосування бромистого водню до того ж паперу очищає його і стирає зображення. Дослідники друкували і стирали зображення більше 50 разів. Роздільна здатність зображення виходила аналогічною до роздільної здатності картинки, роздрукованої з допомогою офісного струминного принтера.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас