Vector провела друге успішне випробування ракети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vector провела друге успішне випробування ракети

Світ
921
Компанія Vector Space Systems, яка обіцяла запускати ракети в космос сотнями штук, успішно провела другий невисотний випробувальний політ апарату Vector-R з нового космодрому в Джорджії, США.
«Загалом, ракета стартувала і полетіла, тож ми цьому раді», – заявив головний технічний директор компанії Джон Гарві відразу ж після випробувань. Деталей польоту компанія не опублікувала. Втім, зовсім вже гладким пробний політ назвати не можна – перша спроба зірвалася через проблеми з системою запалювання. Через 40 хвилин, коли її усунули, ракета благополучно злетіла.
Це другий запуск апарату Vector-R, перший відбувся 3 місяці тому в пустелі Мохаве. Минулий також був невисотним, максимальна висота, на яку піднялася ракета, не перевищувала 3000 метрів. Така стратегія поступового ускладнення, якої дотримується компанія. Всього Vector планує здійснити 6 пробних запусків, які завершаться виходом на орбіту.
Наступним на черзі буде випробування системи управління вектором тяги ракети, але коли саме воно відбудеться, Гарві не повідомив. Однак додав, що сподівається почати комерційні орбітальні запуски протягом року. «Ми вже купуємо обладнання та здійснюємо відповідні роботи», – заявив він.
Цей запуск став першим для космодрому Камден в південній Джорджії, на узбережжі Атлантичного океану, який планують перетворити на комерційний стартовий майданчик, повідомляє Space News.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас