Суд повернув державі Межигір'я – Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув державі Межигір'я – Луценко

Казна та Політика
501
Суд визнав недійсними договори, за якими “Межигір’я” перестало бути державною власністю у 2007 році.
Про це написав на своїй сторінці Facebook Генпрокурор Юрій Луценко.
“Київський апеляційний господарський суд за поданням прокуратури Києва 1/08 прийняв рішення про визнання недійсними договорів, за якими урядова резиденція “Межигір’я” вибула у 2007 році з державної власності”, – написав він.
“Наступний крок – судове рішення про відповідальність Януковича, Ставицького та інших за незаконну оборудку диктатора”, – додав він.
Ця ділянка 136 га колись була частиною державного комплексу відпочинку “Пуща-Водиця”, але у 2007 році уряд Віктора Януковича провів відчуження майна, яке там було. Пройшовши ланцюжок посередників, всі активи на території резиденції були куплені комерційною компанією “Танталіт”.
Як уточнили в прокуратурі Києва, саме її представники брали участь у судовому засіданні.
У 2007 році вказане майно було відчужено з державної власності на підставі договору міни, укладеного між державною компанією ПАТНАК “Надра України” та приватним товариством.
“Проте з’ясувалося, що відчуження урядової резиденції відбулось з перевищенням повноважень державної компанії, поза процедурою приватизації та, взагалі, попри законодавчо встановлену заборону на укладання такої угоди”, – нагадали в прокуратурі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас