Гройсман повідомив, скільки заощадила система автоблокування ризикових податкових для бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман повідомив, скільки заощадила система автоблокування ризикових податкових для бюджету

Казна та Політика
499
“З 1 липня повноцінно розпочала роботу система автоматичного блокування ризикових накладних і лише за місяць успішно довела свою ефективність. За даними ДФС, за цей період більш ніж 1,5 млрд грн були виведені з тіні внаслідок блокування системою ризикових податкових накладних”, – написав прем’єр на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.
Як повідомило Міністерство фінансів, Мінфін і ДФС працюють над поліпшенням алгоритмів і критеріїв припинення ПН. З 21 липня запрацювала відкрита група в соцмережі Facebook, де бізнес може залишати відгуки про нововведення та пропозиції щодо покращення. Платники податків скаржаться на технічні помилки в роботі системи, складнощі в реєстрації супутніх документів, недосконалість критеріїв блокування і порушення комісією ДФС 5-денного строку розгляду заблокованої податкової накладної.
“Платник виписує податкові накладні філій з дробами у номері ПН. Наприклад, 345/8 (всього 8 філій). Отримавши повідомлення про зупинення ПН філії, платник податків надсилає доповнення і повідомлення про подання документів, що підтверджують реальність операції за відмовленими податковими накладними/розрахунками коригування з прикріпленими документами. Але система відхиляє такі повідомлення і видає помилку: за консультацією гарячої лінії, система не сприймає в назві ПН дріб”, – пише керівник департаменту аудиту та супутніх аудиту послуг аудиторської компанії PSP Audit Катерина Проскура.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас