Сінгапур легалізував первинне розміщення криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сінгапур легалізував первинне розміщення криптовалют

Фінтех і Картки
496
Грошово-кредитне управління (центробанк) Сінгапуру прирівняло первинне розміщення цифрових токенів (ICO) до IPO звичайних цінних паперів. Тепер залучення інвестицій через блокчейн підпадає під держрегулювання. При цьому самі криптовалюти залишаються поза межами правового поля.
Менш ніж через тиждень після того, як ICO було легалізовано Комісією з цінних паперів США, такий крок зробив фінансовий регулятор Сінгапуру. Таким чином, азіатське місто-держава стало другою в світі юрисдикцією, де первинне розміщення цифрових токенів контролюється владою.
При цьому варто враховувати важливий факт: самі по собі біткоїн, ефір та інші криптовалюти як і раніше ніяк не регулюються владою жодної країни світу. В Сінгапурі, як і в США, в легальне поле введені лише ICO. По суті це кампанії із залучення інвестицій, які відрізняються від первинного розміщення звичайних акцій тільки тим, що проводяться на блокчейн-платформах, покупці цифрових токенів отримують права власності (не обов’язково на криптовалюту), засвідчені криптографічними методами, і залишаються анонімними. У центробанку Сінгапуру вирішили, що відтепер стартапи, які проводять ICO, повинні повідомляти про це владу, яка буде контролювати параметри первинного розміщення «монет».
Сінгапур прагне стати світовим або, щонайменше, азіатським центром ICO і операцій з криптовалютами. Експерти навіть вважають, що метою фінансової влади міста є повна «токенізація» його економіки, тобто повне переведення її на блокчейн.
У березні цього року Грошово-кредитне управління Сінгапуру повідомило про успішне завершення експерименту із впровадженням блокчейна у систему міжбанківських переказів. По суті йшлося про створення віртуальної копії сінгапурського долара. В майбутньому сінгапурські долари можуть бути остаточно замінені криптовалютою.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас