Одноденний візит генсека НАТО обійшовся Україні в мільйони бюджетних гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одноденний візит генсека НАТО обійшовся Україні в мільйони бюджетних гривень

Казна та Політика
873
Візит генсека НАТО Йенса Столтенберга коштував мільйони, які були взяті з бюджету України. Наприклад, тільки за переліт делегації МЗС заплатило 2,173 млн грн, повідомляється в системі Prozorro.
Необхідність проведення тендеру обґрунтовують тим, що візит відбувався з ініціативи української сторони.
“На запрошення президента і на виконання розпорядження Кабінету міністрів щодо відзначення 20-ї річниці підписання Хартії про партнерство між Україною та організацією Північноатлантичного договору, Україну з візитом відвідає рада НАТО і генсек Йенс Столтенберг”, – йдеться в поясненні.
До складу делегації увійшли представники 29 країн-членів НАТО, представників штабу. Всього – близько 100 осіб. МЗС забезпечив їм переліт за маршрутом Брюссель-Київ (приліт до Києва 9 липня, а зворотний виліт 10 липня). Тендер виграла компанія-перевізник МАУ, яка і привезла натівців у Київ – нерегулярним спецрейсом. Конкурентів у тендері не було, тому знизити суму на перевезення можливості не було.
Для чартеру використовувався літак Embraer 190, в якому можна розмістити до 106 пасажирів. Однак, за відгуками людей, які літали цією моделлю, літак трохи вужчий від звичного Боїнга і його сильніше трясе. Крім перельоту МАУ, зобов’язався годувати пасажирів під час рейсу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас