У Німеччині поліція може зламати будь-який телефон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині поліція може зламати будь-який телефон

Світ
1185
Німецький Бундестаг прийняв закон, який надає правоохоронним органам можливість зламувати будь-які пристрої, що належать підозрюваним у скоєнні злочину, причому не тільки пов’язаного з тероризмом, пише The Next Web.
Правоохоронні органи все частіше прагнуть використовувати перехоплення цифрового зв’язку для запобігання злочинам або тероризму. Поліція Німеччини не є винятком і збирається використовувати новий закон, що надає можливість зламати підозрілі пристрої, не примушуючи такі компанії, як Apple і WhatsApp впроваджувати так звані «бекдори» в своє ПЗ. Їх взагалі можна буде ні про що не питати.
За даними Deutsche Welle, німецькі правоохоронні органи вже закупили ПЗ, необхідне для злому пристроїв на iOS, Android і BlackBerry. Також вони придбали FinFisher, які захищає самі органи від витоків, як це сталося з NSA на початку цього року.
Згідно з документами Міністерства внутрішніх справ Німеччини, програми дистанційного перехоплення повідомлень (RCIS) дозволяють перехоплювати повідомлення безпосередньо з пристрою, а не через запити в WhatAapp, Apple і Telegram, які, швидше за все, будуть відхилені.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас