Сьогодні о 15:50 біткойн може розділитися на дві криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні о 15:50 біткойн може розділитися на дві криптовалюти

Фінтех і Картки
8380
Чутки про те, що майнерам біткойнів вдалося домовитися і уникнути «громадянської війни», виявилися перебільшеними. 1 серпня о 15:50 за Києвом в ланцюзі біткойн-блокчейну відбудеться розкол. З’явиться альтернативна криптовалюта – Bitcoin Cash. Про те, до чого варто бути готовими інвесторам, пише Ethereum World News.
«Хардфорк» (розвилка, розділення) відбудеться через те, що пул китайських майнерів не погодився з параметрами оновлення, відомого як SegWit2x, яке збільшить обчислювальний блок з 1 до 2 мегабайт. Незгодні знаходяться в чисельній меншості, але за ними стоять гігантські китайські «ферми» з видобутку біткойнів – ангари, заставлені стелажами з графічними процесорами, що «видобувають» криптовалюту. Обчислювальна потужність «заколотників» велика, і їм просто невигідно плисти в одному човні з масами дрібних майнерів. Нова валюта на блокчейні, названа Bitcoin Cash, передбачає збільшення максимального обсягу блоку до 8 мегабайт. При цьому розмір блоку може варіюватися в залежності від потреб конкретного майнера.
Також творці нової системи стверджують, що вона краще захищена від атак повторного відтворення і стирання на систему аутентифікації в блокчейні.
Врешті, Bitcoin Cash обіцяє частіший перерахунок складності. З огляду на зростання обчислювальних потужностей, складність (ймовірність обчислення блоку, тобто генерації чергової «монети») перераховується через кожні 2016 блоків або приблизно раз на два тижні. Імовірність знаходження блоку щоразу зменшується і вимагає більшої обчислювальної потужності. Частіший перерахунок складності також грає на руку великим майнерам, які врешті-решт можуть просто монополізувати процес «видобутку» біткойнів.
Що ж станеться сьогодні після 15:50? Більшість біткойн-спільноти пропонує вважати Bitcoin Cash «альткойном», тобто альтернативною біткойну криптовалютою. Однак це не зовсім так. У нової криптовалюти та ж історія, що і у біткойнів. Просто в годину Х ланцюжок блокчейну подвоїться, і з’являться дві альтернативні лінії біткойнів. В результаті може виникнути хаос.
Активні учасники «громадянської війни» заспокоюють звичайних інвесторів: власники біткойнів, мовляв, отримають відповідну кількість токенів Bitcoin Cash, при цьому зберігши старі біткойни. Тобто в один момент подвоять свої капітали в криптовалюті. Однак на ділі гроші з неба впадуть далеко не на всіх. Отримати нову криптовалюту зможуть тільки ті користувачі, які самостійно контролюють свої приватні ключі. А також ті, хто користується послугами посередників (біткойн-бірж і електронних гаманців), які підтримали введення Bitcoin Cash. Однак таких меншість. Такі біржі, як itBit і Bisq, гаманці BitPay, Coinbase, Electrum, та й більшість інших, вважають, що біткойн існує тільки один і не визнають нову криптовалюту на його основі.
Відповідно, між двома таборами почнеться жорстка конкуренція. Ті користувачі, чиї електронні гаманці не підтримали Bitcoin Cash, можуть почати масово виводити біткойни на рахунки конкурентів, щоб отримати нові «монети». Це спровокує війну між старим і новим біткойном і може призвести до обвалення курсу всіх криптовалют.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас