Росія висловилася щодо турбін Siemens, які були поставлені в Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія висловилася щодо турбін Siemens, які були поставлені в Крим

Фондовий ринок
2807
Дочірня структура «Ростех» «Технопромекспорт», яка купила газові турбіни виробництва Siemens у спільного підприємства німецької компанії і «Силових машин», підтвердила факт їх модернізації і поставки до Криму.
Про це йдеться в повідомленні «Технопромекспорту».
У компанії заявили, що не отримували від Siemens пропозицій зі зворотного викупу турбін. У зв’язку з банкрутством «дочка» «Ростеху» сама в 2016 році «офіційно» пропонувала німецькій компанії «викупити турбінні установки».
«Був розміщений відповідний відкритий конкурс», але Siemens від пропозиції відмовилася, зазначається в повідомленні. У зв’язку з цим «турбіни були продані іншій компанії», після чого «пройшли модернізацію» і були «специфіковані за характеристиками під проект». Представник «Технопромекспорту» заявив, що мова йде про будівництво електростанцій в окупованому Криму.
«При цьому використані російські ноу-хау, закуплено додаткове обладнання. Компанія зазнала витрат на транспортування, встановлення обладнання і сертифікацію», – описали процес поставки турбін в анексосаний Крим в «Технопромекспорті».

Довідка Фінанси.юа:

  • 6 липня в ЗМІ з’явилася інформація, що Росія в обхід санкцій здійснила поставку в окупований Крим німецьких газових турбін Siemens.
  • У зв’язку з антиросійськими санкціями ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію Кримського півострова.
  • 11 липня німецький концерн Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.
  • 26 липня посли ЄС погодилися розширити антиросійські санкції за нелегальні поставки енергетичних технологій в окупований Крим.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас