Вищий адмінсуд вперше оштрафував водія автомобіля з іноземними номерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий адмінсуд вперше оштрафував водія автомобіля з іноземними номерами

Казна та Політика
4647
Вищий адміністративний суд Києва виніс перше рішення щодо водія автомобіля з іноземними номерами.
Про це йдеться у прес-релізі сервісу моніторингу даних OpenDataBot.
Штраф склав 420 тис. грн.
Як зазначається, 17 березня 2015 громадянин Азербайджану ввіз на територію України автомобіль Ford Tourneo в режимі тимчасового ввезення до одного року. Через рік було встановлено, що цим автомобілем керував громадянин України. При ньому була довіреність на право використання транспортного засобу на території України.
Вищий суд ухвалив, що громадянин України зобов’язаний сплатити 420 тис. грн – 300% від несплаченої суми митних платежів.
“Закон прямо не забороняє їзду на автомобілі з іноземною реєстрацією, але всі схеми ввозу таких транспортних засобів є сірими. В останній час з’явилася катастрофічна судова практика щодо власників таких авто. Наприклад, в рішенні Київського апеляційного адміністративного суду штраф за таке порушення склав 1 681 846 гривень (300% необхідних до сплати в законному порядку митних платежів)”, – пояснив адвокат Максим Лазарєв.
За даними державної фіскальної служби, на кінець 2016 року до України ввезено на умовах тимчасового ввезення близько 600 тис. автомобілів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас