Німеччина зняла заборону на доступ "Газпрому" до газопроводу в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина зняла заборону на доступ "Газпрому" до газопроводу в обхід України

Енергетика
2038
Суд не знайшов причин для збереження обмежень російському монополісту “Газпрому” для газопроводу Opal.
Так, суд Дюссельдорфа постановив, що причин для обмеження доступу “Газпрому” до німецького газопроводу Opal немає, відкинувши позов польських компаній.
Таким чином, рішення ЄК про зняття заборони на доступ “Газпрому” до потужностей Opal знову набрало чинності і буде діяти до більш детального рішення.
Суд також повідомив, що позивачам не вдалося довести незворотну шкоду, яка нібито виникала від доступу “Газпрому” до потужностей Opal.
Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Єврокомісія зняла заборону на можливість використання “Газпромом” потужностей газопроводу Opal, за яким російський газ поставляється в Німеччину та Чехію. Але польські компанії PGNiG і PGNiG Supply & Trading оскаржили це рішення через позов в європейський Суд загальної юрисдикції в Люксембурзі, який призупинив рішення Єврокомісії в грудні 2016 року.
Після цього прокачування газу по газопроводу Opal, потужністю 36 млрд кубометрів на рік, скоротилося майже на третину на початку 2017 року.
Раніше суд в Люксембурзі відмовив Польщі і польським компаніям в накладенні обмежувальних заходів, скасувавши своє грудневе рішення.

Довідка Фінанси.юа.

  • Раніше польська енергетична компанія PGNiG заявила, що незадоволена рішенням Європейської комісії (ЄК), яка дозволила російському Газпрому використовувати до 90% потужності газопроводу OPAL в Німеччині, і має намір його оскаржити.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас