Як змінюються курси криптовалют - огляд ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінюються курси криптовалют - огляд ринку

Фінтех і Картки
1530
Торги по основних криптовалютах в четвер і першу половину торгів п’ятниці проходять у досить вузьких цінових діапазонах (за винятком Біткойна, який демонструє помірне зростання), незважаючи на те, що ризикові активи на інших біржових майданчиках відреагували на новинний фон з боку ФРС зростанням.
Слабка реакція криптовалют на новини зі світу фінансів на даному етапі бачиться як в деякій відособленості цього ринку, так і в недостатній капіталізації, а також низьких, в порівнянні з провідними біржовими майданчиками, обсягах торгів. Як показує практика, набагато більший вплив на курси криптовалют чинять локальні фундаментальні фактори.
Зазначає аналітичний департамент Альпарі.
Нагадаємо, що за підсумками торгів у середу на біржі GDAX Біткойн знизився на 1,49%, досягнувши позначки в 2525,2$, в четвер валюта зробила спроби до відновлення і зросла на 2,66% до позначки 2592,4$ за монету. Зростання триває і в п’ятницю – Біткойн зростає на 4,68%, досягаючи рівня 2681,4$. Лайткойн відносно долара США на тому ж майданчику в четвер не демонстрував спрямованої динаміки, додаючи незначні 0,6%, торгуючись на рівні 41,84$. Тенденція продовжилася і в п’ятницю – валюта торгується на позначці 41,95, додаючи 0,55%.
Схожа ситуація спостерігається і по парі ETH/USD – Ефіріум Долар США, який торгується в діапазоні 195,00 – 210,00$ за монету, не наважуючись вийти з нього. Аналогічним чином поводяться котирування Ріппла на біржі Poloniex – валюта замкнена в діапазоні 0,1638 – 0,1741$, і, схоже, поки немає факторів, здатних надати їй сил для виходу з нього. Траєкторія денного руху DASH/USD – Деш Долар США нагадує Біткойн – четвер був відторгований з невеликим зростанням, яке не отримало продовження в п’ятницю. Валюта знижується на 0,09%, досягаючи рівня 191,82$.
Повертаючись до причин, за якими основні криптовалюти торгуються в обмежених діапазонах. Така ситуація на ринку зумовлена очікуваннями новин щодо можливого розколу Біткойна. Так, роздвоєння провідної криптовалюти не станеться, в разі якщо більшість майнерів перейдуть на новий протокол SegWit2x до 01 серпня 2017 року. Незважаючи на те, що після появи нової технології 21 липня вже більше половини угод було здійснено за допомогою нового протоколу, ризик того, що Bitcoin може розділитися, все ще залишається.
Резюмуючи, варто звернути увагу, що драйвером ринку виступить вирішення інтриги в долі Біткойна. Втім, чекати цього залишилося недовго – в першій половині торгів наступного тижня основні криптовалюти можуть як значно додати у вартості, так і оновити багатомісячні мінімуми, але те, що сплеск волатильності буде, не викликає сумнівів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас