Рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг фінансової стійкості Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг фінансової стійкості Ощадбанку

Особисті фінанси
58
25 липня 2017 р. рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг фінансової стійкості (Viability Rating, РФС) Ощадбанку до «b-». Довгостроковий рейтинг емітента (Long-Term Foreign-and Local-Currency Default Rating) підтверджено на рівні «В-» із стабільним прогнозом, короткостроковий рейтинг в іноземній валюті – на рівні «В». Національний довгостроковий рейтинг підтверджено на рівні «АА (ukr)» із стабільним прогнозом.
У своєму прес-релізі Fitch Ratings відзначив, що підвищення рейтингу фінансової стійкості відображає:
  • Підвищення рівня капіталізації, а також здатність Банку поглинати можливі збитки, досягнуті після вливань в акціонерний капітал Ощадбанку в першому кварталі 2017р.
  • Зменшення тиску на якість активів Банку з огляду на більш стабільний стан економіки України.
Додаткову підтримку РФС Ощадбанку надає також достатньо високий рівень резервування за проблемними кредитами (кредитами з прострочкою платежу більше 90 днів), поміркована схильність Банку до прийняття на себе нових ризиків з часів економічного спаду 2014 р., керовані ризики рефінансування, а також солідна «подушка ліквідності» (об’єм ліквідних активів на балансі Банку).
Fitch Ratings очікує, що в коротко- та довгостроковій перспективі показники якості активів Банку залишатимуться достатньо стабільними, зважаючи на те, що економіка України відновлюється помірними темпами, а курс гривні наразі демонструє менший рівень волатильності. Водночас очистка балансу Банку відбуватиметься повільно, – в тому числі через обмеження, викликані правовими аспектами процесів банкрутства позичальників.
Прямі валютні ризики наразі є помірними, оскільки тримання банком державних облігацій, індексованих на курс долару США, компенсує велику звітну коротку відкриту валютну позицію. На кінець травня 2017 р. валютна ліквідність Ощадбанку (включає готівкові кошти, короткострокові міжбанківські розміщення та короткострокові державні облігації, деноміновані в іноземній валюті) знаходилась на рівні 1,6 млрд. доларів США, що було достатньо, аби комфортно пройти помірні об’єми боргових виплат Банку у 2017р. та другій половині 2018 р.
Після докапіталізації в 1 кварталі 2017 р. рівень адекватності капіталу Банку (показник Н2) збільшився до 14,1% в порівнянні із 10,7% станом на кінець 2016 року.
За матеріалами:
Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас