Нардепи пропонують "відправляти на каторгу" українців за психологічний тиск на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують "відправляти на каторгу" українців за психологічний тиск на роботі

Казна та Політика
1357
Про українських трудівників вирішили подбати. Депутати від фракції Радикальної Партії зареєстрували проект закону №7005, який покликаний захистити працюючих українців від психологічного тиску. Документ пропонує штрафувати винних у «цькуванні» на суму від 2-х до 3-х тис. НМДГ (34 – 51 тис грн), позбавляти їх права обіймати посади і навіть карати виправними роботами строком до 2 років. Відповідні зміни у разі прийняття проекту будуть внесені в кримінальний кодекс.
У пояснювальній записці до проекту депутати посилаються на директиви ЄС і оперують терміном «мобінг». Під останнім слід розуміти «форму психологічного насильства, яке полягає в систематичному цькуванні працівника в колективі, сексуальному домаганні і психологічному тиску на нього з метою подальшого звільнення».
Якщо в результаті мобінгу співробітник завдасть шкоди здоров’ю, компанія, яка не зуміла захистити потерпілого, зобов’язана буде відшкодувати йому всі витрати на лікування. А також відшкодувати моральну шкоду в розмірі його зарплати за весь термін лікарняного.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас