Грузія в 2017 р. скорочує субсидії для виноробів на тлі зростання експорту вина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія в 2017 р. скорочує субсидії для виноробів на тлі зростання експорту вина

Світ
144
Уряд Грузії ухвалив рішення цього року диференційовано субсидувати компанії-виробники вина – в залежності від регіону їх перебування і якості винограду.
“Під час ртвелі-2017 (збір врожаю винограду – ІФ) в Кахетії (головний виноградарський регіон Грузії – ІФ) держава вже не буде субсидувати якісний виноград. Субсидії залишаться в регіоні Рача-Лечхумі на закупівлю винограду сортів “Александроулі” і “Муджуретулі” для виробництва “Хванчкари” в розмірі 2 ларі за 1 кг”, – повідомив міністр сільського господарства Грузії Леван Давіташвілі журналістам після засідання уряду в четвер.
При цьому він зазначив, що винні компанії, які для виробництва коньячного спирту будуть закуповувати у фермерів білий виноград сортів “Ркацителі” і “Кахурі мцване” не менше ніж по 0,7 ларі, додатково отримають від держави 0,35 ларі за 1 кг.
За словами міністра, як і в минулі роки, виноградарі та винороби в рамках держпрограми можуть скористатися пільговими кредитами, в яких 8% загальної суми кредиту будуть фінансуватися державою.
Він повідомив також, що в поточному році в країні почали функціонувати 24 нові винні виробництва, а 48 компаній у зв’язку зі зростанням попиту на їхню продукцію розширили виробничі потужності, в рамках же держпрограми пільгового агрострахування застраховано виноградники на площі 5,123 тис. га.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас