У НБУ заявили, що попит на кредити серед бізнесу та населення зростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ заявили, що попит на кредити серед бізнесу та населення зростає

Кредит&Депозит
546
Попит населення і бізнесу на кредити продовжує зростати, повідомляється в оприлюдненому на веб-сайті Національного банку (НБУ) аналітичному звіті “Опитування про умови кредитування”.
Згідно з документом, у другому кварталі істотно збільшився попит на споживчі та іпотечні кредити.
На думку опитаних банків, цьому сприяло зниження вартості кредитів, зростання споживчої впевненості і пожвавлення на ринку нерухомості.
Як заявили 45% опитаних банків, попит на корпоративні кредити також продовжував збільшуватися. За їхніми даними, попит підвищувався на всі види кредитів, крім валютних. Відповідна динаміка була підтримана потребою підприємств в оборотному капіталі і інвестиціях, зниженні процентних ставок і необхідністю реструктурувати борги.
При цьому в другому кварталі банки схвалювали більше заявок на кредити, ніж в попередньому. Це стосується як корпоративних, так і споживчих кредитів.
Крім цього, 68% опитаних банків прогнозують, що протягом наступних 12 місяців портфель корпоративних кредитів зросте. Прискорення кредитування населення очікує 62% респондентів.
Водночас протягом двох останніх років банки заявляють про пом’якшення кредитоспроможності в сегменті споживчого кредитування. Кредитні стандарти іпотеки також знижуються третій квартал поспіль. Разом з тим більшість опитаних (72%) повідомили, що стандарти корпоративного кредитування в другому кварталі не змінилися.
Банки, як і раніше, оптимістичні щодо припливу депозитів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас