Генпрокуратура провела близько 40 обшуків у низці держустанов і компаній, включаючи Benish GPS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура провела близько 40 обшуків у низці держустанов і компаній, включаючи Benish GPS

Фондовий ринок
810
Співробітники ГПУ і СБУ 26 липня провели близько 40 обшуків в держустановах, приміщенні комерційного підприємства, на підприємствах, що здійснюють постачання обладнання, за місцем проживання колишнього чиновника МВС України, низки посадових осіб МВС України, у справі заволодіння комерційним підприємством, держкоштами при закупівлі обладнання та програмного забезпечення.
“Департамент спецрозслідувань ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння в 2012-2014 рр. комерційним підприємством держкоштами в особливо великих розмірах при закупівлі обладнання, програмного забезпечення і його подальшому обслуговуванні, а також зловживання службовим становищем посадовими особами МВС України, інших центральних органів виконавчої влади і держпідприємств та сприяння їм у заволодінні держкоштами під час здійснення зазначених закупівель комерційними підприємствами”, – наголошується в повідомленні ГПУ.
Згідно з ним, в ході обшуків була вилучена тендерна та інша документація, важлива з точки зору слідства.
“За місцем проживання колишнього чиновника МВС України вилучена комп’ютерна техніка, чорнові записи та інші речі, згідно з постановою суду. В даний час вилучено понад $700 тис., 2 млн грн, значну кількість колекційних – золотих і срібних – монет, коштовності та інші дорогоцінні предмети, походження яких встановлюється”, – зазначили в прес-службі.
У прес-службі ГПУ уточнили, що, зокрема, обшуки проходили в компанії Benish GPS (Київ), що спеціалізується на системах і рішеннях для ефективної та оперативної експлуатації автопарку, диспетчеризації та забезпеченні безпеки на базі GPS і відеотехнологій.
У Benish GPS не підтвердили і не спростували факт обшуків і повідомили, що компанія працює в стандартному режимі.
Тим часом, джерело, близьке до компанії, підтвердило інформацію про обшуки, додавши, що вони проводилися протягом робочого дня в офісних і виробничих приміщеннях.

Довідка Фінанси.юа:

  • Раніше повідомлялося, що СБУ провела обшуки у представництві ізраїльської фірми Benish GPS в Києві.
  • Також ГПУ отримала дозвіл на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас