Гройсман розповів, чому відбулася дискомунікація з Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, чому відбулася дискомунікація з Ryanair

Казна та Політика
3142
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, чому відбулася дискомунікація з Ryanair. В інтерв’ю виданню “Новое время” він заявив, що в Україні не було стратегічного бачення галузі авіаперевезень в цілому.
“Я залучив інвестиційний офіс, уряд, Мінінфраструктури плюс аеропорт Бориспіль. І дав доручення Мінінфраструктури: розробити стратегію розвитку аеропортів. У Києві повинен бути міжнародний хаб Бориспіль, міський аеропорт і, наприклад, Гостомель. Гостомель може стати лоукостаеропортом, який збільшить наш спільний потенціал в 2-3 рази, але цим треба займатися”, – зазначив голова уряду.
За його словами, домовленостей з Ryanair необхідно досягати на взаємовигідних для держави і приватного перевізника умовах – це завдання він поставив перед Мінінфраструктури, перед офісом інвестицій та аеропортами.
“Я не знав про підписаний [міністром] меморандум [з авіакомпанією], я його в очі не бачив. Дізнався про нього, коли вже розгорівся скандал. Спочатку міністерство запропонувало умови, які ні з ким попередньо не обговорювалися. І це призвело до того, що Ryanair сказав: ми не будемо вести з вами переговори — мовляв, ви написали, так от і виконуйте. Це була слабка переговорна позиція з самого початку”, – підкреслив Гройсман.

Довідка Фінанси.юа:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписано.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок, однак на наступний день авіаперевізник уклав договір з аеропортом Львів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас