За що Саакашвілі позбавили українського громадянства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За що Саакашвілі позбавили українського громадянства

Світ
4837
Колишнього президента Грузії і екс-главу Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі позбавили українського громадянства. Спочатку цю інформацію повідомив нардеп Ігор Мосійчук, а потім її підтвердили ТСН у Державній міграційній службі України.
Як пояснили в ДМС, Саакашвілі позбавляється громадянства на основі п. 2 ст. 19 Закону “Про громадянство”, а саме на підставі неправдивих даних, зазначених в анкеті. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА, було зазначено, що він не перебуває під слідством в Україні або за її межами. Однак відомо, що на території Грузії Саакашвілі був заочно арештований.
У Міграційної службі зазначають, що з приводу громадянства Саакашвілі запит до них направив нардеп Андрій Лозовий. І за запитом Комісія з питань громадянства прийняла відповідне рішення.
Нагадаємо, громадянство України Саакашвілі надав своїм указом Петро Порошенко в кінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта його призначили головою Одеської обласної державної адміністрації.
Громадянства Грузії Саакашвілі позбавили в грудні 2015 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас