Екс-глава правління ліквідованого банку підозрюється в заподіянні 400 млн грн збитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава правління ліквідованого банку підозрюється в заподіянні 400 млн грн збитку

Кримінал
668
В Національній поліції України підозрюють колишнього голову правління одного з банків у заподіянні майже 400 млн грн збитку фінансовій установі шляхом зловживання службовим становищем та прийняття рішення, що суперечить політиці банку.
“Оперативники Управління захисту економіки в Києві Національної поліції викрили злочинну схему, за якою було незаконно виведено з банку сотні мільйонів гривень. Будучи на посаді голови правління фінустанови, керівник прийняв рішення про відкриття низці компаній кредитних ліній без отримання застави, що суперечило політиці банку”, – йдеться в повідомленні Департаменту захисту економіки Нацполіції на сторінці Фейсбук у середу.
За інформацією поліції, відкрито кримінальне провадження за ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
В оприлюдненому повідомленні Нацполіції не вказується назва фінустанови, про яку йдеться.
При цьому, як стало відомо агентству “Інтерфакс-Україна”, мова йде про ПАТ “Юніон стандард банк” (ЮСБ Банк, Union Standard Bank, Київ).
ЮСБ Банк (раніше – Катеринославський комерційний банк) був заснований в 1994 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року за розміром загальних активів банк займав 77-е місце (799,4 млн грн) серед 127 банків, що діяли на той час в країні. Його зобов’язання перед фізичними особами на цю дату становили 284 млн грн, в тому числі в іноземній валюті – 234,7 млн грн, перед юрособами – відповідно 169,5 млн грн і 3 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас