Гендиректор "Борисполя" пояснив, чому виник скандал із Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректор "Борисполя" пояснив, чому виник скандал із Ryanair

Фондовий ринок
1888
Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін вважає причиною скандалу довкола лоукостера Ryanair неузгодженість командних дій.
Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.
“Я не шукаю там винних. Це просто неузгодженість командних дій. Коли команда об’єднана одним бажанням – привести лоукост в Україну, але по-різному в силу посадових функцій оцінюється вартість”, – зазначив Рябікін.
Зокрема, на його думку, “міністру важливо це зробити (залучити лоукостер в Україну – ред.) за будь-яку ціну. Мені це важливо зробити на взаємовигідних умовах та умовах, запропонованих мені контрактом керівника аеропорту «Бориспіль» з Міністерством інфраструктури”.
У цьому, як заявив Рябікін, і полягає різниця. “І наше загальне недоопрацювання в тому, що все це стало публічним”, – додав він.
Водночас Рябікін не виключив, що рішення Ryanair скасувати прихід на ринок України пов’язано з тим, що лоукостер побачив по продажу квитків низьку купівельну спроможність українського ринку.
Крім того, на запитання про те, що Україна, можливо, втрачає Ryanair як інвестора, який міг би привести інших, Рябікін заявив, що “зараз ми говоримо більше про інвестицію аеропорту Бориспіль в авіакомпанію Ryanair”.
“Ми пішли на поступки – від нас вимагають інвестицій. А гарантій того, що вони окупляться – ні. Гарантія 150 тис. пасажирів на рік. Це гарантія приросту 1,5%. А у нас приріст без Ryanair в межах 30%”, – заявив гендиректор аеропорту “Бориспіль”.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписаний.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, що, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок, проте на наступний день авіаперевізник уклав договір з аеропортом Львів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас