Ukraine Minerals спростувала факти щодо неконструктивної поведінки ПАТ «ВТБ Банк» (Україна) в процесі врегулювання проблемної заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ukraine Minerals спростувала факти щодо неконструктивної поведінки ПАТ «ВТБ Банк» (Україна) в процесі врегулювання проблемної заборгованості

Особисті фінанси
82
У зв’язку із поширенням низкою ЗМІ недостовірної інформації щодо участі ПАТ «ВТБ Банк» (Україна) в силових діях по відношенню до ТОВ «Любимовський кар’єр», провідного розробника Любимівського і Чаплінського гранітних родовищ, яке входить до групи компаній «Ukraine Minerals» (торгова марка UMIN), просимо ЗМІ звернути увагу на наступну інформацію.
Видобувна компанія Ukraine Minerals спростовує інформацію щодо будь-яких силових дій з боку ПАТ «ВТБ Банк» і повідомляє про продовження переговорного процесу, метою якого є знаходження шляхів врегулювання проблемної кредитної заборгованості перед ПАТ «ВТБ Банк».
«Цим листом інформуємо про те, що наша компанія брала позику у ПАТ «ВТБ Банк» і на сьогоді має прострочений борг перед банком. Хоча ми з банком знаходимося в судових процесах, наші відносини будуються на основі коректності, взаємоповаги і неухильного дотримання процедур і законодавства України. Повідомляємо, що описані в ЗМІ випадки неконструктивної і рейдерської поведінки співробітників ВТБ Банку не відповідають дійсності», – йдеться в листах, підписаних Владиславом Поволоцьким, директором Ukraine Minerals Максимом Красношапкой, директором ТОВ «Любимівський кар’єр», що входить до складу групи Ukraine Minerals.
Факти:
У 2007 р. між ПАТ «ВТБ Банк» та юридичними особами, які входять до групи компаній «Ukraine Minerals», в т. ч. ті, що здійснють розробку гранітних родовищ на Любимівському і Чаплінському кар’єрах, були укладені кредитні договори.
Кредити були забезпечені заставами (іпотека і корпоративні права), поручительствами підприємств Групи, а також особистими поручительствами власників Групи.
У зв’язку з порушенням позичальниками платіжної дисципліни ПАТ «ВТБ Банк» звернувся до суду з позовами про стягнення кредитної заборгованості з позичальника і фінансових поручителів.
На даний момент, незважаючи на наявність судових рішень, що дають Банку можливість примусово стягнути заборгованість, ПАТ «ВТБ Банк» продовжує вести переговори з позичальниками щодо врегулювання боргу без застосування механізму примусового розпродажу активів у виконавчому провадженні або в процедурі банкрутства, тому що це може привести до припинення виробничої діяльності підприємств, що входять до групи, і знецінення застав.
Банк сподівається, що найближчим часом сторони знайдуть механізм взаємовигідного врегулювання заборгованості.
«Ми цінуємо наших позичальників і намагаємося максимально підтримувати бізнес, розуміючи, що в теперішній кризовій ситуації працювати, обслуговуючи старі борги, вкрай складно. Тому перш, ніж перейти до процедури стягнення, ми завжди пропонуємо різні варіанти реструктуризації боргу. Надалі, вже на етапі стягнення, ми продовжуємо шукати і пропонувати варіанти, які дозволяють або врегулювати борг, або обслуговувати його виходячи з можливостей бізнесу», – пояснив політику банку по роботі з простроченими корпоративними кредитами Костянтин Вайсман, Голова Правління ПАТ«ВТБ Банк ».
За матеріалами:
ВТБ Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас