ГПУ отримала дозвіл на затримання Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ отримала дозвіл на затримання Черновецького

Кримінал
1062
Слідчі Генеральної прокуратури України отримали дозвіл суду на затримання екс-мера Києва Леоніда Черновецького з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.
“Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві” – йдеться у повідомленні.
За словами Сарган, з урахуванням того, що підозрюваний ухиляється від слідства та його місцезнаходження не відоме, отримано дозвіл суду на його затримання. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.
Нагадаємо, 14 липня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому у зловживанні владою або службовим становищем.
Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура готує матеріали кримінального провадження щодо колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького.
Як повідомлялося, вертолітний майданчик почали зводити у жовтні 2010 року. Земельна ділянка, на якій проводились роботи з будівництва, розташована у Центральному історичному ареалі міста, в межах охоронної зони об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», в зоні охоронюваного ландшафту та на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин Дніпра».
Улітку 2015 року в Генпрокуратурі заявили, що забудовник не отримував дозволу на виконання будівельних робіт у органів охорони культурної спадщини, а численні перевірки встановили протиправність будівництва.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас