Як змінюються курси криптовалют - огляд ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінюються курси криптовалют - огляд ринку

Фінтех і Картки
1480
Початок поточного тижня видався для більшості криптовалют не надто вдалим. У понеділок-вівторок на основних майданчиках з торгівлі криптовалютами можна було спостерігати консолідацію курсів напередодні засідання ФРС щодо процентної ставки.
Про це повідомляє аналітичний департамент Альпарі.
Нагадаємо, що підтримку всім ризиковим активам, до яких, безумовно, варто віднести і криптовалюти, тижнем раніше надав виступ голови ЄЦБ, в ході якого він однозначно дав зрозуміти, що процентні ставки банку будуть залишатися низькими протягом тривалого часу. Ця обставина, з одного боку, повинна забезпечити можливість позики «дешевих» грошей, однак водночас сприяє і розростанню фінансових бульбашок, до яких багато хто відносить і криптовалюти.
Варто відзначити, що, незважаючи на стрімке зростання капіталізації криптовалют, ліквідність на їх майданчиках ще далека від провідних світових бірж і вже тим більше від форекса. Зважаючи на цю обставину зниження курсів основних криптів у вівторок пов’язують з чисто технічними чинниками, посиленими, втім, негативними очікуваннями гравців. Під негативними очікуваннями варто розуміти очікування того, що ФРС, на відміну від своїх європейських колег, продовжить курс на посилення монетарної політики і продовжить підвищувати процентну ставку одночасно зі зниженням обсягу викупу «токсичних активів».
До цифр. За підсумками торгів у вівторок на американському майданчику криптовалют GDAX пара BTC/USD (Біткоїн / Долар США) знизилася на 7,2% до позначки 2563,4$, а станом на 11:30 у середу торгується на рівні 2487,3$, втрачаючи близько 2,97% від рівня відкриття. Пара LTC/USD (Лайткоїн / Долар США) на тому ж майданчику у вівторок знизилася на 6,2% до 42,21$. У середу зниження котирувань продовжується. Пара станом на 11:30 торгується на відмітках 41,62$, втрачаючи 1,40%. ETH/USD – Эфіріум / Долар США на тому ж GDAX у вівторок також закрилася в червоній зоні і, власне, очолила падіння, втративши 9,73%, знизившись до позначки 203,79$. У середу пара торгується біля психологічної позначки 200.00$, втрачаючи станом на 11:30 близько півтора відсотка.
Майданчик Poloniex. Пара XRP/USD – Ріппл / Долар США на відміну від більшості конкурентів у середу демонструє помірне зростання на 2,53%, досягаючи відміток 0,1718$. У середу ж пара йшла у фарватері загального тренду і знижувалася на 9,33% до відміток 0,1745$. Деш, що стрімко набирає популярності, DASH/USD у вівторок опустився на 5,77% до 193,68$. А в середу консолідується близько відміток 193,42, втрачаючи незначні 0,14%.
Резюмуючи, варто відзначити, що ситуація на криптовалютних біржах сьогодні буде змінюватися в залежності від результатів засідання комітету з відкритих ринків ФРС США, як і ситуації на інших майданчиках. У разі якщо учасники ринку отримають сигнал про продовження курсу регулятора на посилення жорсткості монетарної політики, ризикові активи цілком можуть опинитися під тиском. Водночас, якщо сигнали ФРС будуть вказувати на призупинення посилення монетарної політики, то це цілком може трактуватися як сигнал продовження ери «дешевих грошей» і призведе до продовження ралі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас