Італійський банк UniCredit атакували хакери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійський банк UniCredit атакували хакери

Фондовий ринок
792
Одна з найбільших кредитних організацій Європи – італійська банківська група UniCredit – стала об’єктом хакерських атак восени 2016-го і влітку поточного року.
«UniCredit повідомляє про те, що банк піддався інформаційному проникненню в Італії за допомогою несанкціонованого доступу до даних італійських клієнтів, що відносяться виключно до особистих позик. Цей доступ здійснили через зовнішнього італійського комерційного партнера», – йдеться в офіційному повідомленні банку, опублікованому в середу.
За даними UniCredit, вперше вказане проникнення в інформаційну систему банку відбулося в вересні-жовтні 2016 року. Наразі фахівці кредитного установи встановили, що повторна атака сталася в червні-липні. Йдеться про неавторизованний доступ до даних приблизно 400 тис. клієнтів в Італії. В повідомленні уточнюється, що хакери не отримали доступу до паролів чи інших клієнтських даних, що дозволяє управляти грошовими коштами. Судячи з усього, зловмисники могли отримати в своє розпорядження тільки інформацію про персональні дані клієнтів, зокрема, про міжнародні номери їх рахунків – коди IBAN (International Bank Account Number).
UniCredit вже поінформував про атаку компетентні органи Італії і має намір подати відповідну заяву в прокуратуру Мілана. У повідомленні вказується, що банк негайно вжив усіх необхідних заходів для запобігання подібних проникнень в свою інформаційну систему.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас