Епоха «дикого Заходу» для криптовалют закінчилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Епоха «дикого Заходу» для криптовалют закінчилася

Фінтех і Картки
4965
Комісія з цінних паперів США (SEC) прийняла рішення прирівняти залучення коштів у вигляді токенів ICO до випуску цінних паперів. Епоха «дикого Заходу» для криптовалют закінчилася, пише Venture Beat.
Тепер еміненти токенів зобов’язані проходити реєстрацію у відповідних органах. Це рішення матиме вплив на всі наступні ICO в США і в інших країнах, якщо у торгах братимуть участь інвестори зі Сполучених Штатів.
Новий закон може мати двоякий вплив на розвиток блокчейн-технологій з США. По-перше, — і це плюс — шахраям стане складніше просто випустити ICO і зникнути з грошима інвесторів. Тепер це кримінально карається. Крім того, тут відкривається величезне поле діяльності для юристів і консультантів в галузі біткойнів.
По-друге, — і це вже гірше — багато стартапів, які працюють на блокчейні, перемістяться з США в інші країни — Швейцарію, Дубай, Сінгапур. Це негативно позначиться на розвитку інновацій в Штатах і підвищить ймовірність того, що нові гіганти децентралізованої ери з’являться в якійсь іншій країні
Це рішення було прийнято слідом за розслідуванням обставин збору коштів децентралізованої автономної організації (DAO), яка навесні зібрала рекордну кількість ICO, а потім втратила третину в результаті злому. Цей інцидент призвів до розколу блокчейна Ethereum, після того як частина спільноти вирішила скасувати транзакції і повернути гроші постраждалим, а частина виступала за політику невтручання в блокчейн. Фахівці SEC визнали токени DAO цінними паперами, які, таким чином, підпадають під відповідні закони.
У правовому полі США цінний папір визначається, згідно з так званим «тестом Хауї», трьома незалежними параметрами, і всі вони повинні бути присутніми в токенах: 1) Цінний папір — це інвестиція грошей 2) «спільне підприємство» 3) при очікуванні прибутку переважно від зусиль інших осіб.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас