МАУ через Ryanair подала в суд на Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ через Ryanair подала в суд на Мінінфраструктури

Фондовий ринок
1607
Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) подала до Господарського суду Києва позов до Міністерства інфраструктури, в якому вимагає компенсувати їй 20 млн гривень.
Позовну заяву на своїй сторінці в Facebook опублікував міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає передає “Сьогодні”.
У документі йдеться, що МАУ вимагає компенсувати прибуток, втрачений через відмову Ryanair вийти на ринок. Відзначається, що МАУ знизила ціни на квитки “для збереження пасажиропотоку” у зв’язку з тим, що Ryanair почав продавати квитки на свої рейси.
Крім того, МАУ судиться з аеропортом Львова, вимагаючи скасувати контракт з Ryanair.
Також подано позов до Міністерства інфраструктури з вимогою заборонити “дії щодо надання, сприяння в наданні, схиляння до надання переваг (знижок, пільг, інших переваг) авіакомпанії Ryanair, не доступних МАУ”.

Довідка Finance.UA:

  • 15 березня один з найбільших європейських лоукостерів Ryanair заявив про вихід на український ринок авіаперевезень.
  • 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що договір з Ryanair вже підписаний.
  • 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги європейського лоукостера, які, за словами Рябікіна, обійдуться українському аеропорту в 2 мільярди збитків на рік.
  • 10 липня Ryanair офіційно скасував вихід на український ринок, однак на наступний день авіаперевізник уклав договір з аеропортом Львів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас