Білл Гейтс інвестував у стартап-конкурент Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс інвестував у стартап-конкурент Uber

Фондовий ринок
560
Засновник Microsoft Білл Гейтс взяв участь у черговому раунді фінансування Сіетлського стартапу Convoy Inc., який є потенційним конкурентом Uber Technologies в вантажоперевезеннях.
Про це повідомляє Bloomberg.
Так, зазначається, що Convoy Inc. розробляє програмне забезпечення, яке працює за принципом додатків сервісів таксі – воно відзначає на карті найближчих доступних для замовлень далекобійників.
Очолює Convoy Ден Льюїс – колишній топ-менеджер Amazon.
За інформацією топ-менеджера, всього в ході останнього раунду залучення інвесторів компанія отримала 62 млн доларів.
Зазначається, що раніше в стартап вже проінвестував засновник Amazon Джефф Безос. Серед інших інвесторів – гендиректор корпорації Salesforce.com Марк Беніофф (капітал 4 млрд доларів), гендиректор InterActive Corp. Баррі Діллер (2,8 млрд доларів) і співзасновник інвестфонду KKR Генрі Кравіс (5 млрд доларів).
Зазначено, що за своїм принципом роботи Convoy схожий з додатком Uber на замовлення таксі, бо зв’язує безпосередньо замовників і водіїв, а потім бере певну комісію за посередницькі послуги.
Два місяці тому Uber представила свій сервіс для вантажоперевезень – Uber Freight, який працює з водіями, готовими перевозити вантажі на далекі відстані, в той час як Convoy концентрується на локальних перевезеннях.
Крім того, Льюїс заявив Bloomberg, що сподівається скористатися тим, що Uber відволіклася на скандали і звільнення гендиректора Тревіса Каланіка.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас