Ілон Маск вирішив зменшити ракету для польоту на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск вирішив зменшити ракету для польоту на Марс

Технології&Авто
652
Ілон Маск пролив світло на конфігурацію ракети, яка маєдоставити людей на Марс – виявляється, вона буде діаметром 9, а не 12 метрів і оснащена 21, а не 42 двигунами. Таку інформацію вдалося почерпнути з коментаря глави SpaceX в Twitter.
Минулого року Ілон Маск поділився планами відправити сотню осіб на Марс в 2020-х за допомогою величезної ракети з 42 двигунами Raptor, діаметр якої мав становити 12 метрів. Схоже, що найбільший візіонер сучасності усвідомив непомірність цих амбіцій і знизив планку до більш реалістичних параметрів.
У відповідь на коментар в Twitter Маск написав: «Корабель діаметром 9 м відповідає нашим нинішнім фабрикам». Цей натяк, насправді, досить інформативний, вважають журналісти Ars Technica. Зменшення діаметра з 12 метрів означає відмову від зовнішнього кільця ракетних двигунів, що скорочує їх число з 42 до 21. Керувати таким числом двигунів буде хоч і непросто, але, принаймні, реально.
Діаметр 9 метрів – це все ще набагато більше, ніж у 3,7-метрової Falcon 9, яку SpaceX використовує зараз. І трохи менше, ніж у найбільшої і найпотужнішої ракети, коли-небудь запущеної з Землі – 10-метрового «Сатурна V», який доставив на Місяць космонавтів NASA.
Рішення зменшити ракету-носій дозволить заощадити на будівництві окремої фабрики (можна буде навіть використовувати завод Мічауд в Луїзіані, що належить NASA, якщо трохи його оновити). Крім того, не така велика, але все ще потужна ракета залучитье комерційні та військові контракти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас