Гройсман розповів, як оновлять менеджмент держкомпаній стратегічного значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, як оновлять менеджмент держкомпаній стратегічного значення

Казна та Політика
475
Менеджмент державних компаній, які мають стратегічне значення і не підлягають приватизації, буде оновлений, механізми управління держвласністю також зазнають змін, а продаж нестратегічних активів стане прозорим та прогнозованим з точки зору захисту інвестицій.
Про це в ефірі 5 каналу заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.
“Стратегічні підприємства продавати не треба, але всі інші – треба продати. Стара система чинить опір і блокує питання. Але ми зараз запропонували новий закон, який дасть можливість провести конкурентну і прозору приватизацію в країні. Будемо просити парламент його підтримати у вересні”, – зазначив Гройсман.
Він підкреслив, що держкомпанії отримають новий менеджмент та незалежні наглядові ради – обрані на прозорих конкурсах за рекомендаціями в тому числі міжнародних партнерів.
“Друге – продаж компаній, які не мають стратегічного значення. На цих підприємствах десятиріччями “пасуться” ті чи інші корупційні персонажі. І для мене важливо, як їх звідти викорінити”, – сказав Гройсман і додав, що досягти мети можна шляхом залучення інвестицій та нових власників.
При цьому на запитання, чи очікувати зміни керівництва ключового “приватизаційного” відомства – Фонду державного майна, Володимир Гройсман відповів: “Не треба чекати нового керівника, є виконуючий обов’язки перший заступник, нехай працює над тим, щоб зробити все ефективно”.
Глава уряду нагадав, що завдання влади – забезпечити економічне зростання. І ефективна приватизація дасть змогу це зробити – шляхом залучення коштів у бюджет, інвестицій, створення нових робочих місць, впровадження нових технологій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас