Помер перший легальний радянський мільйонер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Помер перший легальний радянський мільйонер

Світ
3698
Відомий російський і радянський підприємець Артем Тарасов помер у віці 67 років. Його називали першим легальним мільйонером Радянського Союзу — підприємство Тарасова було зареєстровано в 1987 році під номером 10, а вже через два роки йому була виписана зарплата в 3 млн рублів.
Артем Тарасов народився 4 липня 1950 року в Москві. У 1972 році закінчив Московський гірничий інститут, а через десять років став кандидатом технічних наук. Другу освіту він отримав в США в 1992 році — у бізнес-школі Пенсільванського університету Wharton School. Мав також звання академіка міжнародної академії при Генеральному консульстві ООН.
У 1996 році Він балотувався на посаду президента Росії. Однак участі у виборах не брав через те, що його кандидатура не була зареєстрована.
Після своєї роботи в Держдумі він короткий час обіймав посаду голови ради директорів концерну «Мілан». Однак потім був змушений емігрувати в Лондон.
Для впровадження інновацій в російську економіку Тарасов запропонував безоплатно передати державі свої цінні папери разом з проектом позики в іноземних банках, щоб згодом використовувати отримані кошти. Він також виступив з ідеєю врегулювання збройного конфлікту в Україні відповідно до статей 12 і 13 Статуту ООН. Вони передбачають опікунство над спірними територіями, що, за його словами, могло б повернути мир і дружбу на територію Європи, а Росію — позбавити міжнародних санкцій.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас