Порушення правил паркування: Порошенко підписав закон, що збільшує штрафи для автомобілістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушення правил паркування: Порошенко підписав закон, що збільшує штрафи для автомобілістів

Казна та Політика
4548
Президент України Петро Порошенко підписав закон №2109-VIII “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за паркування, зупинку, стоянку транспортних засобів на місцях, призначених для осіб з інвалідністю”, повідомляє прес-служба глави держави.
Закон удосконалює порядок забезпечення інвалідів місцями для паркування їхніх транспортних засобів або транспортних засобів, що здійснюють перевезення інвалідів і дітей-інвалідів. Також посилюється адміністративна відповідальність за порушення встановлених законом “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” пільг для цих осіб.
Даним документом вносяться зміни до низки статей Кодексу України про адміністративні правопорушення та закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, які дозволять законодавчо захистити право осіб з інвалідністю або водіїв, які їх перевозять, на безкоштовне паркування на спеціально обладнаних місцях, з позначенням цих місць дорожніми знаками та відповідною розміткою. Зокрема, збільшується розмір штрафів за зупинку або стоянку, паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безкоштовного користування особами з інвалідністю або особами, які їх перевозять.
Згідно із законом, зупинка або стоянка транспортних засобів на місцях, позначених дорожніми знаками чи розміткою, що дозволяють паркування водіям з інвалідністю, передбачає штраф від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо водій не є інвалідом. Крім того, збільшено штрафи за паркування на місцях для інвалідів, якщо водій не має відповідних пільг. Після вступу в силу закону такі штрафи будуть складати від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів (зараз – від 16 до 18).
Крім того, збільшується відповідальність за необлаштування місць для осіб з інвалідністю на майданчиках для паркування.
Закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас