В Україну прибуло судно з вугіллям із ПАР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну прибуло судно з вугіллям із ПАР

Енергетика
517
Судно з південноафриканським вугіллям 23 липня пришвартувалося до причалу морського торгового порту Южний в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба порту.
75 тисяч тонн антрациту, що належить енергетичній компанії ДТЕК, планують розвантажити на склад підприємства за 2-3 доби і оперативно відвантажити в вагони для відправки енергетикам на Придніпровській і Криворізькій ТЕС.
Це вже другий за останній час вантаж вугілля з ПАР. Перший прибув в МТП Южний в кінці травня. До кінця цього року на підприємстві планують прийняти ще, як мінімум, шість подібних суден.
 
У червні 2017 Кабмін продовжив ще на місяць надзвичайні заходи в енергетиці, викликані, зокрема, дефіцитом антрацитового вугілля і введені в лютому поточного року.
Українська енергетика споживає за рік 24 мільйони тонн вугілля, з яких дев’ять мільйонів – антрацитової групи, всі поклади якого залишилися на непідконтрольній частині Донбасу.
 
Водночас вугілля цієї марки можна імпортувати з ПАР, США і Росії. Нинішні потреби української енергетики забезпечуються саме за рахунок імпорту.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас