Заступник голови МОЗ розповів, скільки будуть отримувати сімейні лікарі в 2018-2019 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник голови МОЗ розповів, скільки будуть отримувати сімейні лікарі в 2018-2019 роках

Особисті фінанси
1132
Лікар первинної ланки в 2018-2019 роках зможе отримувати на рік до 700 тисяч гривень на свою практику.
Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.
За словами Ковтонюка, лікарі будуть отримувати гроші через Національну службу здоров’я з державного бюджету.
“У бюджетній резолюції, яка також сьогодні планується до розгляду народними депутатами, закладена сума середнього тарифу у 370 гривень, яку буде отримувати лікар первинної ланки за кожного пацієнта. Це середній тариф… 370 гривень на рік означає, що лікар первинної ланки буде отримувати на рік близько 700 тисяч гривень на свою практику. Така сума виходить, якщо лікар набере максимально дозволену кількість пацієнтів у 2 тисячі осіб”, – розповів він.
За словами Ковтонюка, середній тариф коливається в той чи інший бік залежно від різних факторів. Зокрема, якщо серед пацієнтів будуть діти, пенсіонери, то тариф буде вищім, якщо молоді люди – трохи нижчім.
“Це разюче відмінна сума від 210 гривень, про які ми раніше говорили і за яку нас сильно критикували. Мало того, у бюджетній резолюції закладена сума на 2019 рік – тоді лікарі будуть отримувати за кожного пацієнта в середньому по 450 гривень на рік”, – пояснив він.
Він також зазначив, що якщо лікар буде працювати у великій поліклініці, то гроші будуть надходити на поліклініку, а в разі, якщо він буде працювати в статус фізособи-підприємця – лікар буде отримувати ці кошти безпосередньо на свою практику, але з них він буде оплачувати зарплату медсестер, комунальні послуги і так далі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас