Новий метод 3D-друку робить деталі на 275% міцнішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий метод 3D-друку робить деталі на 275% міцнішими

Технології&Авто
2110
Вчені з Техаського університету A&M вирішили проблему крихкості деталей, виготовлених на 3D-принтері. Виробам вдалося надати майже в 4 рази більшу міцність, пише Science Daily. Причиною збільшення міцності стали мікрохвилі і нанотрубки.
Вчені, які розробили метод, пояснюють, що 3D-принтер друкує тонкими шарами. І міцність з’єднання цих шарів не дуже висока. При практичному застосуванні такі деталі часто не служать довго. Так, наприклад, надруковані медичні інструменти занадто швидко стають непридатними. І така проблема актуальна для всієї індустрії 3D-друку.
Брендон Суїні, що стоїть за розробкою нового методу промислового 3D-друку, каже, що в більшості індустрій 3D-друк частіше використовується для створення прототипів реальних деталей і устаткування. Це робиться, щоб візуалізувати і краще зрозуміти креслення. Але в реальних виробництвах такі надруковані зразки використовуються рідко. Суїні шукав спосіб виправити ситуацію. Разом з колегами з університету йому це вдалося.
Базова ідея була в тому, що надруковані об’єкти не можна просто засунути в піч і загартувати – вони плавляться. Але можна застосовувати тепло до окремих частин зразків. Для цього до звичайного матеріалу, з якого створюється друкована форма, додається композитний матеріал з вуглецевих нанотрубок. Для їх нагрівання застосовується потужна мікрохвильова піч, яка трохи складніша, ніж побутова кухонна. В результаті матеріал загартовується і готові зразки виявляються до 275% міцнішими від тих, що друкуються на 3D-принтері за звичайною технологією.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас