Кабмін відзвітував за півроку роботи: кажуть, зарплата українців зросла майже на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін відзвітував за півроку роботи: кажуть, зарплата українців зросла майже на 20%

Казна та Політика
624
Якщо порівнювати перший квартал 2017-го з аналогічним періодом минулого року, то ВВП країни зріс на 2,5%. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час урядового звіту.
За його словами, з січня по травень реальна зарплата українців зросла майже на 20%, а середня — на 37%, склавши 6464 грн.
“Це можна назвати капітальним ремонтом країни. І це свідчення того, що у нас економіка оздоровлюється”, — вважає Гройсман.
Крім того, у звіті уряду йдеться, що за півроку вдалося відремонтувати 372 км доріг, а на програми регіонального розвитку направили 3,3 млрд грн.
Також були представлені плани Кабміну на наступні шість місяців. У першу чергу уряд обіцяє осучаснити виплати 9 млн пенсіонерам. Також чиновники хочуть доопрацювати концепцію земельної реформи та розширити перелік медикаментів у програмі “Доступні ліки” (сьогодні вони охоплюють лише три недуги — астму, цукровий діабет та проблеми із серцем). Вже в цьому році хочуть запустити реформу секретаріату уряду і десяти міністерств. Нарешті, у планах — новий закон про прозору приватизацію.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас