Порошенко підтвердив готовність України постачати електрику в Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підтвердив готовність України постачати електрику в Білорусь

Енергетика
754
Президент Петро Порошенко заявив, що під час зустрічі з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком підтвердив готовність України постачати електроенергію в Білорусь.
Про це він сказав за результатами переговорів з Лукашенком сьогодні у Києві.
«На сьогоднішній день домовилися про конкретні кроки співпраці в галузі електроенергетики, нафтової, газової промисловості. На мою думку, це є надзвичайно перспективно. В тому числі я підтвердив готовність України постачати електроенергію для Білорусі і домовилися розглянути можливості розширення поставок енергоресурсів, зокрема нафти, з використанням унікального транзитного потенціалу України», – зазначив Порошенко.
Він наголосив на важливості наявності обопільної зацікавленості України та Білорусі в створенні нових спільних підприємств.
«Я маю на увазі авіабудування, транспортне та сільськогосподарське машинобудування», – уточнив Порошенко.
Також він зазначив, що Україна вважає перспективним подальший розвиток взаємодії в галузі автомобільного, залізничного, водного і транспортного сполучення.
«Існує обопільна зацікавленість у відновленні річкового сполучення по Дніпру і Прип’яті. Поставлені конкретні завдання нашим міністрам, нашим комісіям, і вже в короткий термін часу ми отримаємо відповідні пропозиції, в тому числі і з залученням можливостей наших європейських партнерів», – сказав Президент України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас