Ощадбанк, Укрексімбанк, ПриватБанк опинилися в списку на приватизацію від МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк, Укрексімбанк, ПриватБанк опинилися в списку на приватизацію від МЕРТ

Казна та Політика
2863
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) оприлюднило перелік державних підприємств, організацій і установ, які в подальшому або залишаться у власності держави, або будуть здані в концесію, або приватизовані, або ліквідовані.
Відповідні документи, які сукупно становлять стратегічне бачення подальшого розпорядження державними підприємствами, що перебувають у підпорядкуванні органів центральної влади, Кабінет міністрів затвердив 4 липня.
Згідно з опублікованими документами, з 3,444 тис. держпідприємств загального списку 893 підлягають приватизації в 2017-2020 роках або можуть бути приватизовані у цьому періоді після внесення змін у законодавчі акти, а також акти передачі в комунальну власність.
Найбільшими за обсягом активів є Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ), Ощадбанк, ПриватБанк, Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк), “Центренерго”, “Аграрний фонд”, Укргазбанк і “Турбоатом”.
Як зазначає МЕРТ, розмір активів, чистий прибуток, інші фінансові показники не були критерієм розподілу зазначених об’єктів. При цьому вказується, що перелік та розподіл по групах будуть оновлюватися.
Крім того, 359 підприємств із зазначеного списку передбачається передати в концесію. У їх числі – міжнародні аеропорти “Бориспіль” і “Львів” ім. Данила Галицького, лісгоспи та низка інших підприємств під контролем Державного агентства лісових ресурсів, регіональні служби автомобільних доріг.
У переліку підприємств, які передбачається залишити у державній власності, – 378 компаній, серед них – НАК “Нафтогаз України”, “Укрзалізниця”, “Енергоатом”, “Енергоринок”, Чорнобильська АЕС, “Укргідроенерго”.
Ще 1,255 тис. підприємств планується ліквідувати, 364 розташовані на території проведення АТО, 195 – в Криму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас