У Білорусі двох "чорних ріелторів" засудили до смертної кари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі двох "чорних ріелторів" засудили до смертної кари

Кримінал
2031
Суд Могильовської області (Білорусь) виніс вирок “чорним ріелторам”, які, за версією слідства, вбивали людей, щоб відібрати і перепродати їхні квартири. Двоє з чотирьох, Ігор Гершанков і Семен Бережний, засуджені до смертної кари.
Слухання резонансної справи проходило в Могильовському обласному суді у відкритому режимі. Семена Бережного, Ігоря і Тетяну Гершанкових звинувачували в убивствах, викраденні людини, а також шахрайстві, розбої, вимаганні, розкраданні або знищенні документів. Подружжя звинувачували також у незаконному обороті наркотиків або психотропів (зберіганні без мети збуту). Бориса Колесникова звинувачували в розбої, пособництві при скоєнні вбивства, пособництві у викраденні людини.
За даними слідства, зловмисники діяли в 2009-2015 роках. Вони переконували власників квартир продати майно, а після цього розправлялися з ними. На кладовищах в Могильовській області було знайдено шість поховань і ще три ями, приготовані для майбутніх жертв. Деяких, як прозвучало в ході судового засідання, закопували живцем: людина в цей час спала під впливом горілки і клофеліну.
Держзвинувачення попросило для обвинувачених Ігоря Гершанкова і Семена Бережного вищу міру покарання – смертну кару. Для Тетяни Гершанкової – 24 роки в’язниці, для Бориса Колесникова – 22 роки суворого режиму. В останньому слові кожен з фігурантів справи наполягав на тому, що нікого не вбивав.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас