PwC прокоментувала своє виключення зі списку аудиторів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PwC прокоментувала своє виключення зі списку аудиторів банків

Фондовий ринок
1222
Аудиторська група PwC заявила, що буде домагатися перегляду рішення Національного банку про її виключення з реєстру аудиторських фірм, уповноважених проводити аудиторські перевірки в банківській галузі. “Ми не вважаємо, що підстави, озвучені НБУ, виправдовують це рішення”, – йдеться в заяві компанії.
Зокрема, в PwC вказують на те, що в фінансову звітність ПриватБанку за 2016 рік його нове керівництво не внесло коригувань в будь-які цифри, які стосуються до 2015 року, включаючи суми кредитів або заставного забезпечення, або в розкриття інформації про пов’язаних осіб або регулятивний капітал. “А фінансова звітність за 2016 рік показує, що події, які відбулися після того, як ми підписали звітність за 2015 рік, могли суттєво вплинути на фінансове становище ПриватБанку”, – ззначають у компанії.
Крім того, в PwC заявили, що НБУ не надав їм конкретні факти, що підтверджують неякісну роботу компанії з аудиту фінансової звітності ПриватБанку за 2015 рік.
Нагадаємо, 20 липня виключив компанію “Прайсвотерхаускуперс (аудит)” з Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок українських банків через недостовірну інформаці. про фінансово-господарську діяльність Приватбанку, зокрема, за розміром кредитного ризику і регулятивного капіталу.
У НБУ зазначають, що висновки аудитора не відображали реальних ризиків роботи Привату, що в подальшому стало причиною визнання банку неплатоспроможним, його націоналізації і істотних витрат держави на докапіталізацію.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас