Ціни на пам'ять зупинять своє зростання до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на пам'ять зупинять своє зростання до кінця року

Особисті фінанси
1070
Незважаючи на обмежені поставки і дефіцит, продажі чіпів DRAM і NAND (в грошовому вираженні) до кінця року зможуть встановити нові рекорди, – такий прогноз міститься в аналітичному огляді компанії IC Insights, що займається дослідженнями ринку. Доброю ж для кінцевих споживачів новиною є те, що незважаючи на все це, істотного підвищення вартості пам’яті в другій половині року не прогнозується. Аналітики вважають, що майже весь потенціал зростання цін був уже вичерпаний за перше півріччя.
Згідно з даними, що містяться в огляді, сумарне зростання відпускних цін на чіпи DRAM за підсумками 2017 року становитиме 63%, а пам’ять типу NAND подорожчає на 33%. За перше ж півріччя мікросхеми динамічної пам’яті вже додали в ціні 45%, а флеш-пам’ять стала дорожчою на 14%. Але незважаючи на деяке сповільнення цінового ралі 2017 рік має запам’ятатися індустрії як період небувалого подорожчання мікросхем пам’яті. Попереднє рекордне зростання вартості пам’яті припав на 1997 рік, коли ціни злетіли на 57%.
Повідомляється, що пік поточного подорожчання DRAM і NAND припав на останній квартал минулого року, після чого спостерігається деяке сповільнення темпів зростання цін, що дозволяє аналітикам прогнозувати, що в четвертому кварталі 2017 може відбутися перелом, і пам’ять нарешті перестане дорожчати.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас