ФБР: «розумні» іграшки можуть стежити за вашими дітьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР: «розумні» іграшки можуть стежити за вашими дітьми

Технології&Авто
461
Федеральне бюро розслідувань США зробило публічну заяву, попередивши батьків про потенційну небезпеку, яку несуть «розумні» іграшки.
У документі йдеться, що іграшки з мікрофонами, GPS-датчиками, модулями Wi-Fi і Bluetooth можуть давати зловмисникам доступ до конфіденційної інформації про дітей і їхні родини. Це може призвести до крадіжки особистих даних або чогось більш серйозного.
«Розголошення такої інформації може створити ймовірність крадіжки особистих даних дітей, — заявило ФБР. — На додаток до цього, потенційне зловживання конфіденційними даними на кшталт інформації про розташування GPS, візуальних ідентифікаторів з картинок і відео, а також інтересів дитини для здобуття її довіри можуть представляти експлуатаційні ризики».
Бюро попередило, що іграшки навряд чи захищені краще, ніж банки та урядові установи. Тому воно рекомендує батькам самостійно навчатися того, як убезпечити своїх дітей.
«Захисні заходи безпеки іграшок можуть ігноруватися у прагненні продати їх і спростити їх використання, — додало ФБР. — Покупцям слід проводити онлайн-дослідження цих продуктів і шукати будь-які відомі проблеми, які виявили дослідники безпеки або які значаться в споживчих звітах».
Бюро порадило стежити за тим, щоб прошивка «розумної» іграшки завжди була оновлена. І, звичайно ж, батькам варто контролювати те, як їхні діти грають з такими пристроями.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас